19 Mayıs 2017 Cuma

Mesleki Yeterlilik Kurumu MYK Nedir

Bu makalede Mesleki Yeterlilik Kurumu MYK Nedir, MYK Belgesi hakkında bilgi vereceğiz.


Ülkemizde 2015 yılı itibariyle çıkartılan yasalar doğrultusunda pek çok farklı mesleğe yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmiştir. Bu bağlamda hemen her yıl mesleki yeterlilik belgesi sahibi olunması zorunlu olan meslekler güncellenerek sürekli bir şekilde yenilenmiştir. Bu mesleki yeterliliklerin kriterlerinin belirlenmesi ve sınav ölçütlerinin oluşturulması noktasında yetkili bir kurum olan Mesleki Yeterlilik Kurumu, ülkemizde mesleki yeterlilik konusunda çalışmalar yapan etkin bir kurum olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu bağlamda mesleki yeterlilik belgesinin verilmesi konusunda kuruluşların yetkilendirilmesi de Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yapılmaktadır. Bu kurumdan onay almış olan belgelendirme kuruluşları mesleki yeterlilik belgesi vermeye hak kazanmış durumdadır.




Mesleki Yeterlilik Kurumu Nedir?

Mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu olan pek çok farklı meslek alanı bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda sürekli olarak güncellenen mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olduğu pek çok farklı meslek alanı karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda etkili bir hizmet alanı olan Mesleki Yeterlilik Kurumu karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada mesleki yeterlilik kurumu nedir Sorusu aklımıza gelmektedir. Mesleki Yeterlilik Kurumu, mesleki yeterlilik ile ilgili olarak temel ölçütleri belirleyen, mesleki yeterlilik zorunluluğunun bulunduğu mesleklerde belge vermek üzere pek çok kuruluşu görevlendiren en önemli kurum olarak bilinmektedir. Bundan dolayı Mesleki Yeterlilik Kurumu, mesleki yeterlilikle ilgili pek çok farklı görevi yerine getirmektedir.


Mesleki Yeterlilik Kurumu İletişim

Mesleki yeterlilik konusunda etkili bir çalışma alanı olan Mesleki Yeterlilik Kurumu, mesleki yeterliğe dair pek çok farklı konuyu içine alan bir görev dağılımı bulunmaktadır. Bu bağlamda kuruma ulaşmak isteyen ve kurumdan mesleki yeterlilik belgesi alanında bilgi almak isteyen bireyler ya da kuruluşlar, Mesleki Yeterlilik Kurumu iletişim kanallarını kullanmaktadır. İnternet sayfasından telefon numarasına varıncaya kadar pek çok iletişim kanalı açık durumdadır. Bu iletişim kanallarından en hızlı olanı ise genel olarak telefon numarası karşımıza çıkmaktadır. İnternet ortamında kısa bir araştırma sonucunda kurumun en güncel telefon numarasına ulaşmak mümkün olmaktadır.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav Ölçme Değerlendirme ve Belgelendirme Yönetmeliği

Ülkemizde mesleki yeterlilik konusunda en yetkili kurum olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu noktada mesleki yeterlilik kurumu sınav ölçme değerlendirme ve belgelendirme yönetmeliği çerçevesinde bir sınav düzenlenmektedir. Mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmak isteyenler bu yönetmelik çerçevesinde düzenlenen pek çok farklı özelliğe göre, hazırlanmış sınavlara girerek mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaktadır. Bu bağlamda dönemler halinde mesleki yeterlilik sınavları yapılarak, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan bireylere bu belgeler verilmekte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder